META FILM SØGER PRAKTIKANTER TIL EFTERÅRET 2023 

En praktikplads hos Meta Film er for dig, der drømmer om at få indblik i udvikling og produktion af kort- og spillefilm med et alsidigt afsæt til det danske og internationale marked

Meta Film søger studerende, som brændende ønsker at lære om udvikling og produktion af kort – og spillefilm (fiktion) ved et praktikforløb med opstart den 31. juli og et halvt år frem. Som praktikant hos Meta Film kommer du til at indgå i et tæt samarbejde med vores producere, hvor du følger producerens arbejde som producerassistent. Du skal være klar på, og have lyst til, at påtage dig den rolle og det ansvar, som følger med. Din fornemmeste opgave er at sikre fremdrift af de projekter, du bliver tilknyttet. I den sammenhæng forventer vi, at du kan holde tungen lige i munden og hovedet koldt, selvom det flyver med opgaver og spørgsmål om ørerne på dig. Du skal være indstillet på at tage ansvar for egne opgaver og have styr på intet mindre end tid, struktur og det aktuelle kulturliv, og hvad der ellers rører sig på den danske og internationale filmscene generelt.

Du bliver husets ansigt udadtil, og vi forventer, at du har en god fornemmelse for, hvad det vil sige at være serviceminded og tage godt imod vores mange gæster hos Meta Film, samt at hjælpe til med den daglige drift i afdelingen og huset. Vi deler kontor med selskaberne SAM Productions (tv-serie produktionsselskab) og A&M Productions (tv-produktionsselskab), og derfor bliver du en del af et praktikanthold, der arbejder på tværs af virksomhederne.

Praktikant til udviklingsafdelingen

Meta Film blev etableret i 2012 af executive producer og CEO, Meta Louise Foldager Sørensen. Selskabets bygger på et hold af erfarne producere, men nye, unge talenter er i lige så høj grad med til at etablere profilen; Meta Films projekter har gerne kant og øje for det usædvanlige. Derfor er diversitet, nyskabelse og et godt samarbejde, noget vi stræber efter i vores arbejde med kort- og spillefilm. Dette tages der allerede hånd om i den begyndende fase, når vores udviklingsafdeling, bestående af udviklingsproducerne Emma Ethelberg og  Pernille Sauer, lægger nye projekter i støbeskeen.

Da vi altid har en finger på pulsen, søger Meta Films udviklingsafdeling et skarpt hoved, som elsker både reader- og research opgaver med fokus på at dykke ned i alverdens litteratur og manuskripter.

Som praktikant kommer du bl.a. til at:

  • læse bøger, manuskripter og synopser og vurdere indkomne projekter til filmatisering i samarbejde med udviklingsproducerne
  • redigere og læse korrektur på manuskripter, projektpræsentationer mv. samt researche på alt mellem himmel og jord!
  • udforme ansøgningsmateriale til filmstøtte hos bl.a. DFI og andre filmfonde, samt manusplaner og produktionsoversigter og evt. koordinere castings og andet præ- produktionsarbejde.
  • blive en del af en voksende udviklingsafdeling som tovholder på en række kort– og spillefilm til ind- og udland og i diverse stadier af udviklingsfasen.

Vi forventer derfor, at du:

  • er en stærk formidler og flydende i skrift og tale på både dansk og engelsk.
  • er nysgerrig og løsningsorienteret af natur.
  • har et godt grafisk øje; mestrer du Illustrator, InDesign og Photoshop, så er det kun et plus.
  • trives med både store, såvel som små opgaver, hvor bilagskontering, rejsebestilling og kalenderkoordinering også er en del af din hverdag. Du kan derfor holde hovedet koldt og tænke selvstændigt og struktureret alt imens du holder gejsten oppe.
Det praktiske

For at indgå som praktikant i et praktikforløb hos Meta Film skal du være under uddannelse (f.eks. universitetsstuderende), og praktikforløbet skal derfor være meritgivende og en godkendt del af dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Tid & sted

Praktikforløbet starter 31. Juli 2023 og løber indtil 12. Januar 2024, men kan evt. tilpasses dit studie. Praktikforløbet er fuldtid, 37 timer om ugen og kontortiden er fra kl. 09-17, men ved premierer og lignende kan der forekomme skæve arbejdstider. Meta Film har til huse i Lille Strandstræde 20C, 2. sal, 1254 København K lige ved solrige Nyhavn og Kongens Nytorv metrostation.

Ansøgning

Send en kort motiveret ansøgning inkl. CV senest onsdag 5. April kl. 17 til People & Culture Coordinator, Nadika Johansen på nadika@metafilm.dk. Spørgsmål til praktikforløbet mv. kan også stilles til Nadika på mail og direkte på  + 45 61 65 64 03. Vi indkalder løbende til samtale så tøv ikke med at sende din ansøgning afsted hurtigst muligt.

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hilsen Meta Film