META FILM SØGER PRAKTIKANTER TIL FORÅRET 2020

Meta Film søger studerende som allerede har stiftet bekendtskab med producerfaget eller som brændende ønsker at lære facetter af det, ved et praktikforløb med opstart til januar 2020 og et halvt år frem. Som praktikant hos Meta Film kommer du til at indgå i et tæt samarbejde med vores team af producere, hvor du følger producerens arbejde som producerassistent. Du skal være klar på, og have lyst til, at påtage dig den rolle og det ansvar som følger med, hvor din fornemmeste opgaver er at sikre fremdrift at de projekter du bliver tilknyttet i udvikling og/eller produktion. I den proces forventer vi, at du kan holde tungen lige i munden og hovedet koldt, selvom det flyver med opgaver og spørgsmål om ørerne på dig. Du skal være indstillet på at tage ansvar for egne opgaver og have styr på intet mindre end tid, struktur og kulturlivet, og hvad der ellers rører sig på den danske og internationale filmscene generelt.  Da du kommer til at have en stor berøringsflade med projekternes mange aktører, forventer vi også, at du står klar, parat til at hjælpe hvis f.eks. en forfatter eller instruktør får brug for din hjælp. Vi står omvendt til rådighed med sparring og feedback. Du bliver husets ansigt ud af til og vi forventer du har en god fornemmelse for hvad det vil sige at være serviceminded og tage godt imod vores mange gæster hos Meta Film, samt at hjælpe til med den daglige drift i afdelingen og huset.

Praktikant til Meta Film Doc (dokumentar)
Meta Film Doc søger et selvstændigt, kreativt hoved med skriveevnerne i orden, både på engelsk og dansk, som besidder en intellektuel sult og en stor læselyst, som elsker at researche i dybden, og som er i stand til at destillere og videregive viden hurtigt. Du vil arbejde tæt med husets dokumentarproducer, Mille Haynes, på et større udsnit af vores projekter, som befinder sig i forskellige faser af udvikling og produktion. På udviklingsdelen spænder dine opgaver bredt, men typisk indenfor klassisk, akademisk arbejde; 

 • research og vidensbearbejdning
 • udarbejdelse af tekst/præsentationer til ansøgninger til filmstøtte mv. 
 • let grafisk arbejde evt. i Adobe

mens der på produktionsdelen kan være tale om;  

 • koordinering og bestilling af udstyr i overensstemmelse med producer, instruktør og leverandør
 • koordinering af møder, rejser og kontering af bilag
 • assistance i klipperummet

Ovenstående opgaver et kun et lille, og vejledende udsnit af, hvad du ellers vil komme til at beskæftige dig med i dit praktikforløb. Vi arbejder med virkeligt stof, så vær beredt på lidt af hvert!

Meta Film Doc er sat i verden for at vende vrangen ud på vanetænkning. Vi vil gerne provokere, og også gerne selv provokeres, til at tænke nyt. Vi giver stemme til de forkerte og de oversete, til nutidens Don Quixoter og fremtidens Idioter, og søger at finde ind til den drivkraft, der skaber netop det menneske. Ønsker du at komme i praktik hos Meta Film Doc, så skriv det i din ansøgning.

Praktikant til A&M Productions (kultur - og livsstilsprogrammer)
Vores nystartede tv-produktionsselskab A&M (ejet af Meta Louise Foldager Sørensen & Adam Price) søger en praktikant med stort drive til en afdeling i rivende udvikling. Vi er i fuld gang med at udvikle og producere programmer til danske og udenlandske tv-stationer, primært livsstil og kulturprogrammer og også tv til børn og unge. Som praktikant hos A&M vil du både være med inde over udvikling af nye programmer og arbejde på konkrete produktioner, der er i optagelse i løbet af dit praktikforløb.  Du vil blive en del af vores lille team, og komme til at sidde lige der, hvor ideerne bliver til virkelighed. Du vil få indblik i salgs og pitch-arbejdet - men også i arbejdet omkring konkrete produktioner. Dine arbejdsdag byder på alt mellem himmel og jord men typisk indenfor;

 • research 
 • casting af potentielle medvirkende
 • udvikling og tilrettelæggelse af storylines og programindhold
 • tilrettelæggelse af dummyer og præsentationsmaterialer
 • assistance på programoptagelser
 • precut af materiale 

Alle opgaver vil ske i samarbejde med øvrige redaktionelle medarbejdere. Du skal have lyst til at arbejde kreativt og selvstændigt, være velorienteret i samfundsforhold og hvis du kan filme og har kørekort er det en fordel (men det er ikke en betingelse). Vigtigst er det, at du har lyst til at lære - og har mod på kaste dig ud i alle mulige (og umulige) opgaver, som ofte er dagligdagen i et tv-produktionsselskab.

Det praktiske: For at indgå som praktikant i et praktikforløb hos Meta Film skal du være under uddannelse (f.eks. universitetsstuderende) og praktikforløbet skal derfor være meritgivende og en godkendt del af dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Tid & sted: Praktikforløbet starter i uge 2 i januar 2020 og løber indtil slut juni/start juli, men kan evt. tilpasses dit studie. Praktikforløbet er fuldtid, 37 timer og kontortiden er fra 09-17, men ved premierer og lignende kan der forekomme skæve arbejdstider. SAM Productions og A&M Productions har til huse i Lille Strandstræde 20C, 3. sal, 1254 København K lige ved solrige Nyhavn og Kongens Nytorv metrostation. Vi deler kontor med vores gode venner hos SAM Productions (tv-produktionsselskab).

Ansøgning: Send gerne så snart som muligt, og senest 30. november 2019, en kort motiveret ansøgning inkl. CV til daglig leder Nadika Johansen på nadika@metafilm.dk, Spørgsmål til praktikforløbet mv. kan også stilles til Nadika. 

 

bubblemedia