Interesserer du dig for filmbranchen og drømmer du om, at få indblik i de mange facetter af producerfaget? Så kom i praktik hos Meta Film hvor du lærer at udvikle og producere kort – og spillefilm (fiktion og dokumentar) til den danske og internationale filmbranche

Meta Film søger studerende som allerede har stiftet bekendtskab med producerfaget eller som brændende ønsker at lære facetter af det, ved et praktikforløb med opstart til januar 2021 og et halvt år frem. Som praktikant hos Meta Film kommer du til at indgå i et tæt samarbejde med vores team af producere, hvor du følger producerens arbejde som producerassistent. Du skal være klar på, og have lyst til, at påtage dig den rolle og det ansvar som følger med, hvor din fornemmeste opgaver er at sikre fremdrift at de projekter du bliver tilknyttet i udvikling og/eller produktion. I den proces forventer vi, at du kan holde tungen lige i munden og hovedet koldt, selvom det flyver med opgaver og spørgsmål om ørerne på dig. Du skal være indstillet på at tage ansvar for egne opgaver og have styr på intet mindre end tid, struktur og kulturlivet, og hvad der ellers rører sig på den danske og internationale filmscene generelt.  Da du kommer til at have en stor berøringsflade med projekternes mange aktører, forventer vi også, at du står klar, parat til at hjælpe hvis f.eks. en forfatter eller instruktør får brug for din hjælp. Vi står omvendt til rådighed med sparring og feedback. Du bliver husets ansigt udadtil og vi forventer du har en god fornemmelse for hvad det vil sige at være serviceminded og tage godt imod vores mange gæster hos Meta Film, samt at hjælpe til med den daglige drift i afdelingen og huset.

Meta Film kan i Januar 2021 tilbyde et praktikforløb som producerassistent i udviklingsafdeling af kort – og spillefilm (fiktion), og i Meta Film Doc, som udvikler og producerer dokumentarfilm. 

Praktikant til udviklingsafdelingen
Meta Films udviklingsafdeling (fiktion) søger et skarpt hoved som elsker både reader - og research opgaver med fokus på at dykke ned i alverdens litteratur og manuskripter. Her kommer du bl.a. til at læse bøger, manuskripter og synopser og vurdere indkomne projekter til filmatisering i tæt samarbejde med Metafilms udviklingsproducere. Du kommer også til at redigere og korrekturlæse manuskripter, projektpræsentationer mv. samt researche på alt mellem himmel og jord! Vi forventer derfor, at du er en stærk formidler og flydende i skrift og tale på både dansk og engelsk, og at du er nysgerrig og løsningsorienteret af natur. Har du desuden et godt grafisk øje og mestrer Illustrator, InDesign og Photoshop, så er det kun et plus. Udover ovenstående opgaver kommer du også til at udforme ansøgningsmateriale til filmstøtte hos bl.a. DFI og andre filmfonde, samt manusplaner og produktionsoversigter og evt. koordinere castings og andet præ-produktionsarbejde. Du trives med både store, såvel som små opgaver hvor bilagskontering, rejsebestilling og kalenderkoordinering også er en del af din hverdag. Du kan derfor holde hovedet koldt og tænke selvstændigt og struktureret alt imens du holder gejsten oppe. Du bliver en del af en voksende udviklingsafdeling som tovholder på en række kort – og spillefilm til ind- og udland og i diverse stadier af udviklingsfasen.  Ønsker du at komme i praktik hos Meta Films udviklingsafdeling (fiktion), så skriv det i din ansøgning.

 

Praktikant til Metafilms team af producere
Til vores team af producere søger vi en struktureret og selvstændig producerassistent som er klar på at følge producerens arbejde med at producere filmproduktioner. Din vigtigste opgave som producerassistent bliver derfor at være med til at skabe det optimale udgangspunkt for, at dét arbejde kan finde sted og fungere uden problemer. Det kræver at du kan holde hovedet koldt og prioritere dine opgaver enten om du sidder på kontoret, koordinerer castings eller står på set. Du er med til at; udarbejde ansøgninger til filmstøtte, opdatere budgetter mv., gennemlæse og rette kontrakter til evt. i samarbejde med vores juridiske konsulent, koordinere møder, rejser og kalendere for producer, kreative og evt. produktionsfolk, assistere producer, forfatter team, line producer og produktionsleder i planlægningsfasen af produktionen (præ-produktion), evt. assistere på produktion, koordinere mindre post-produktionsopgaver. Du trives med en bred kontaktflade og elsker at være den faste tovholder, som binder de mange løse ender sammen. Ønsker du at komme i praktik som producerassistent til vores team af producere, så skriv det i din ansøgning.

 

Praktikant til Meta Film Doc
Meta Film Doc søger et selvstændigt, kreativt hoved med skriveevnerne i orden, både på engelsk og dansk, som besidder en intellektuel sult og en stor læselyst, som elsker at researche i dybden, og som er i stand til at destillere og videregive viden hurtigt. Du vil arbejde tæt med husets dokumentarproducer, Mille Haynes, på et større udsnit af vores projekter, som befinder sig i forskellige faser af udvikling og produktion. På produktionsdelen kan dine opgaver være alt fra koordinering af udstyr over kontering af bilag til  assistance i klipperummet, mens der i udviklingen er tale om mere klassisk akademisk arbejde med tekst, vidensbearbejdning og let grafisk arbejde. Vi arbejder med virkeligt stof, så vær beredt på lidt af hvert. 

Meta Film Doc er sat i verden for at vende vrangen ud på vanetænkning. Vi vil gerne provokere, og også gerne selv provokeres, til at tænke nyt. Vi giver stemme til de forkerte og de oversete, til nutidens Don Quixoter og fremtidens Idioter, og søger at finde ind til den drivkraft, der skaber netop det menneske. Ønsker du at komme i praktik hos Meta Film Doc, så skriv det i din ansøgning.

Det praktiske: For at indgå som praktikant i et praktikforløb hos Meta Film skal du være under uddannelse (f.eks. universitetsstuderende) og praktikforløbet skal derfor være meritgivende og en godkendt del af dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Tid & sted: Praktikforløbet starter i uge 2 i januar 2021 og et halvt år frem, men kan evt. tilpasses dit studie. Praktikforløbet er fuldtid, 37 timer om ugen og kontortiden er fra 09-17, men ved premierer og lignende kan der forekomme skæve arbejdstider. Meta Film har til huse i Lille Strandstræde 20C, 2. sal, 1254 København K lige ved solrige Nyhavn og Kongens Nytorv metrostation. Vi deler kontor med SAM Productions (tv-serie produktionsselskab).

Ansøgning: Send os meget gerne snart en kort, motiveret ansøgning inkl. CV til daglig leder Anette Larsen på rose@samproductions.dk senest 15. november 2020.  Har du spørgsmål til praktikforløbet så kan de også stilles til Rose på mail eller på +45 26 46 67 46.

 

 

VORES VENNER A&M PRODUCTIONS SØGER OGSÅ EN PRAKTIKANT

 

Praktikant til A&M Productions

Det nystartede tv-produktionsselskab A&M Productions søger også en praktikant med stort drive til en afdeling i rivende udvikling. Vi er i fuld gang med at udvikle og producere programmer til danske og udenlandske tv-stationer, primært livsstil og kulturprogrammer men også tv til børn og unge.

Som praktikant hos A&M vil du både være med inde over udvikling af nye programmer og arbejde på konkrete produktioner, der er i optagelse i løbet af dit praktikforløb.  Du vil blive en del af vores lille team, og komme til at sidde lige der, hvor ideerne bliver til virkelighed. Du vil få indblik i salgs og pitch-arbejdet - men også i arbejdet omkring konkrete produktioner. Dine arbejdsdag byder på alt mellem himmel og jord men typisk indenfor;

  • Research
  • Casting af potentielle medvirkende
  • Udvikling og tilrettelæggelse af storylines og programindhold
  • Tilrettelæggelse af dummyer og præsentationsmaterialer
  • Assistance på programoptagelser
  • Precut af materiale 

Alle opgaver vil ske i samarbejde med øvrige redaktionelle medarbejdere. Du skal have lyst til at arbejde kreativt og selvstændigt, være velorienteret i samfundsforhold og hvis du kan filme, er det en fordel (men det er ikke en betingelse). Vigtigst er det, at du har lyst til at lære - og har mod på kaste dig ud i alle mulige (og umulige) opgaver, som ofte er dagligdagen i et tv-produktionsselskab.

Det praktiske: For at blive praktikant hos A&M skal du være under uddannelse (for eksempel   universitetsstuderende), og dit praktikforløb skal være meritgivende og en godkendt del af dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet, og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Tid & sted: Praktikforløbet begynder Uge 2, januar 2021 og løber indtil slut juni/start juli, men kan eventuelt tilpasses dit studie. Praktikforløbet er fuldtid, men ved produktion kan der forekomme skæve arbejdstider. A&M Productions har til huse i Lille Strandstræde 20C, 2. sal, 1254 København K lige ved solrige Nyhavn og Kongens Nytorv metrostation. Vi deler kontor med vores gode venner hos Meta Film (filmproduktionsselskab) og SAM Productions (tv serieproduktionsselskab).

 Ansøgning: Send os meget gerne snart en kort, motiveret ansøgning inkl. CV til daglig leder Anette Larsen på rose@samproductions.dk senest 15. november 2020.  Har du spørgsmål til praktikforløbet så kan de også stilles til Rose på mail eller på +45 26 46 67 46.

 

Følg os på:

https://www.instagram.com/amproductions.dk

https://www.facebook.com/amproductions.dk

 

bubble