Interesserer du dig for filmbranchen og drømmer du om, at få indblik i de mange facetter af producerfaget? Så kom i praktik hos Meta Film hvor du lærer at udvikle og producere kort – og spillefilm (fiktion og dokumentar) til den danske og internationale filmbranche

Meta Film søger studerende som allerede har stiftet bekendtskab med producerfaget eller som brændende ønsker at lære facetter af det, ved et praktikforløb med opstart til sommer 2019 og et halvt år frem. Som praktikant hos Meta Film kommer du til at indgå i et tæt samarbejde med vores team af producere, hvor du følger producerens arbejde som producerassistent. Du skal være klar på, og have lyst til, at påtage dig den rolle og det ansvar som følger med, hvor din fornemmeste opgaver er at sikre fremdrift at de projekter du bliver tilknyttet i udvikling og/eller produktion. I den proces forventer vi, at du kan holde tungen lige i munden og hovedet koldt, selvom det flyver med opgaver og spørgsmål om ørerne på dig. Du skal være indstillet på at tage ansvar for egne opgaver og have styr på intet mindre end tid, struktur og kulturlivet, og hvad der ellers rører sig på den danske og internationale filmscene generelt.  Da du kommer til at have en stor berøringsflade med projekternes mange aktører, forventer vi også, at du står klar, parat til at hjælpe hvis f.eks. en forfatter eller instruktør får brug for din hjælp. Vi står omvendt til rådighed med sparring og feedback. Du bliver husets ansigt ud af til og vi forventer du har en god fornemmelse for hvad det vil sige at være serviceminded og tage godt imod vores mange gæster hos Meta Film, samt at hjælpe til med den daglige drift i afdelingen og huset.

Meta Film kan til sommer 2019 tilbyde et praktikforløb som producerassistent i udviklingsafdeling af kort – og spillefilm (fiktion), og i Meta Film Doc, som udvikler og producerer dokumentarfilm. 

Praktikforløb i Meta Films udviklingsafdeling af kort – og spillefilm (fiktion)
Meta Films udviklingsafdeling (fiktion) søger et skarpt hoved som elsker både reader - og research opgaver med fokus på at dykke ned i alverdens litteratur og manuskripter. Her kommer du bl.a. til at læse bøger, manuskripter og synopser og vurdere indkomne projekter til filmatisering i tæt samarbejde med Head of Development Christine Linnea Andersen og udviklingsproducer Emilie Spliid. Du kommer også til at redigere og korrekturlæse manuskripter, projektpræsentationer mv. samt researche på alt mellem himmel og jord! Vi forventer derfor, at du er en stærk formidler og flydende i skrift og tale på både dansk og engelsk, og at du er nysgerrig og løsningsorienteret af natur. Har du desuden et godt grafisk øje og mestrer Illustrator, InDesign og Photoshop, så er det kun et plus. Udover ovenstående opgaver kommer du også til at udforme ansøgningsmateriale til filmstøtte hos bl.a. DFI, manusplaner og produktionsoversigter og evt. koordinere castings og andet præ-produktionsarbejde. Du trives med både store, såvel som små opgaver hvor bilagskontering, rejsebestilling og kalenderkoordinering også er en del af rumlen. Du kan derfor holde hovedet koldt og tænke selvstændigt og struktureret alt imens du holder gejsten oppe. Du bliver en del af en voksende udviklingsafdeling som tovholder på en række kort – og spillefilm til ind- og udland og i diverse stadier af udviklingsfasen.  Ønsker du at komme i praktik hos Meta Films udviklingsafdeling (fiktion), så skriv det i din ansøgning.

Praktikforløb i Meta Film Doc (udvikling og produktion af dokumentarfilm)
Meta Film Doc søger et selvstændigt, kreativt hoved med skriveevnerne i orden, både på engelsk og dansk, som besidder en intellektuel sult og en stor læselyst, som elsker at researche i dybden, og som er i stand til at destillere og videregive viden hurtigt. Du vil arbejde tæt med husets dokumentarproducer, Mille Haynes, på et større udsnit af vores projekter, som befinder sig i forskellige faser af udvikling og produktion. På produktionsdelen kan dine opgaver være alt fra koordinering af udstyr over kontering af bilag til assistance i klipperummet, mens der i udviklingen er tale om mere klassisk akademisk arbejde med tekst, vidensbearbejdning og let grafisk arbejde. Vi arbejder med virkeligt stof, så vær beredt på lidt af hvert. 

Meta Film Doc er sat i verden for at vende vrangen ud på vanetænkning. Vi vil gerne provokere, og også gerne selv provokeres, til at tænke nyt. Vi giver stemme til de forkerte og de oversete, til nutidens Don Quixoter og fremtidens Idioter, og søger at finde ind til den drivkraft, der skaber netop det menneske. Ønsker du at komme i praktik hos Meta Film Doc, så skriv det i din ansøgning.

Det praktiske: For at komme i praktik hos Meta Film skal du være under uddannelse (f.eks. universitetsstuderende) og praktikforløbet skal derfor være meritgivende og en godkendt del af dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Tid & sted: Praktikforløbet starter i slut juli/start august og et halvt år frem, men kan evt. tilpasses dit studie. Praktikforløbet er fuldtid, 37 timer om ugen og kontortiden er fra 09-17, men ved premierer og lignende kan der forkomme skæve arbejdstider.  Meta Film har til huse i Lille Strandstræde 20C, 2. sal, 1254 København K lige ved solrige Nyhavn og Kongens Nytorv metrostation. Vi deler kontor med SAM Productions (tv-serie produktionsselskab).

Ansøgning: Send os en kort, motiveret ansøgning inkl. CV til daglig leder Nadika Johansen på nadika@metafilm.dk senest 31. maj 2019.  Har du spørgsmål til praktikforløbet så kan de også stilles til Nadika på mail eller på +45 61 65 64 03. Vi holder løbende samtaler, så vent ikke for længe med at sende din ansøgning.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hilsen Meta Film.

 

 

 

 

 

 

 

 

bubblemedia