META FILM SØGER PRAKTIKANTER TIL EFTERÅRET 2020

Meta Film søger studerende som allerede har stiftet bekendtskab med producerfaget eller som brændende ønsker at lære facetter af det, ved et praktikforløb med opstart til august 2020 og et halvt år frem. Som praktikant hos Meta Film kommer du til at indgå i et tæt samarbejde med vores team af producere, hvor du følger producerens arbejde som producerassistent. Du skal være klar på, og have lyst til, at påtage dig den rolle og det ansvar som følger med, hvor din fornemmeste opgaver er at sikre fremdrift at de projekter du bliver tilknyttet i udvikling og/eller produktion. I den proces forventer vi, at du kan holde tungen lige i munden og hovedet koldt, selvom det flyver med opgaver og spørgsmål om ørerne på dig. Du skal være indstillet på at tage ansvar for egne opgaver og have styr på intet mindre end tid, struktur og kulturlivet, og hvad der ellers rører sig på den danske og internationale filmscene generelt.  Da du kommer til at have en stor berøringsflade med projekternes mange aktører, forventer vi også, at du står klar, parat til at hjælpe hvis f.eks. en forfatter eller instruktør får brug for din hjælp. Vi står omvendt til rådighed med sparring og feedback. Du bliver husets ansigt ud af til og vi forventer du har en god fornemmelse for hvad det vil sige at være serviceminded og tage godt imod vores mange gæster hos Meta Film, samt at hjælpe til med den daglige drift i afdelingen og huset.

Meta Film har i år praktikforløb i udviklingsafdelingen (fiktion) og hos Meta Film Doc (dokumentar). Du kan læse mere om de to praktikforløb forneden.

Praktikant til udviklingsafdelingen (fiktion)
Meta Films udviklingsafdeling (fiktion) søger et skarpt hoved som elsker både reader - og research opgaver med fokus på at dykke ned i alverdens litteratur og manuskripter med henblik på, at vurdere indkomne projekter til filmatisering i tæt samarbejde med Head of Development, Christine Linnea Andersen. Du kommer bl.a. til;

 • at dykke ned i skriftligt materiale såsom bøger, manuskripter og synopser mhb. på hurtig og effektivt at videreformidle viden.
 • at redigere og korrekturlæse manuskripter, projektpræsentationer mv.
 • at researche på alt mellem himmel og jord! 
 • at udarbejde projektpræsentationer i evt. Adobe.
 • at udforme ansøgningsmateriale til filmstøtte hos bl.a. DFI og andre filmfonde.
 • at udarbejde kontrakter, manusplaner og produktionsoversigter.
 • evt. at koordinere castings og andre præ-produktionsarbejde.

Vi forventer, at du er en stærk formidler og flydende i skrift og tale på både dansk og engelsk, og at du er nysgerrig og løsningsorienteret af natur. Du har måske endda et godt grafisk øje og mestrer enten Illustrator, InDesign eller Photoshop. Du trives desuden med både store, såvel som små opgaver hvor bilagskontering, rejsebestilling og kalenderkoordinering også er en del af din hverdag. Du kan derfor holde hovedet koldt og tænke selvstændigt og struktureret alt imens du holder gejsten oppe. Du bliver en del af en voksende udviklingsafdeling som tovholder på en række kort – og spillefilm til ind- og udland og i diverse stadier af udviklingsfasen. Har du desuden kørekort og er tryg ved at køre rundt i København er det kun et plus:) Ønsker du at komme i praktik hos Meta Films udviklingsafdeling (fiktion), så skriv det i din ansøgning.

Praktikant til Meta Film Doc (dokumentar)
Meta Film Doc søger et selvstændigt, kreativt hoved med skriveevnerne i orden, både på engelsk og dansk, som besidder en intellektuel sult og en stor læselyst, som elsker at researche i dybden, og som er i stand til at destillere og videregive viden hurtigt. Du vil arbejde tæt med husets dokumentarproducer, Mille Haynes, på et større udsnit af vores projekter, som befinder sig i forskellige faser af udvikling og produktion. På udviklingsdelen spænder dine opgaver bredt, men typisk indenfor klassisk, akademisk arbejde; 

 • research og vidensbearbejdning.
 • udarbejdelse af tekst/præsentationer til ansøgninger til filmstøtte mv. 
 • let grafisk arbejde evt. i Adobe.

mens der på produktionsdelen kan være tale om;  

 • koordinering og bestilling af udstyr i overensstemmelse med producer, instruktør og leverandør
 • koordinering af møder, rejser og kontering af bilag.
 • assistance i klipperummet.

Ovenstående opgaver et kun et lille, og vejledende udsnit af, hvad du ellers vil komme til at beskæftige dig med i dit praktikforløb. Vi arbejder med virkeligt stof, så vær beredt på lidt af hvert!

Meta Film Doc er sat i verden for at vende vrangen ud på vanetænkning. Vi vil gerne provokere, og også gerne selv provokeres, til at tænke nyt. Vi giver stemme til de forkerte og de oversete, til nutidens Don Quixoter og fremtidens Idioter, og søger at finde ind til den drivkraft, der skaber netop det menneske. Ønsker du at komme i praktik hos Meta Film Doc, så skriv det i din ansøgning.

Det praktiske
For at indgå som praktikant i et praktikforløb hos Meta Film skal du være under uddannelse (f.eks. universitetsstuderende) og praktikforløbet skal derfor være meritgivende og en godkendt del af dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Tid & sted
Praktikforløbet starter i uge 32, 3.august 2020 med intro-forløb i slut juni. Praktikforløbet slutter i uge 2, 15. januar 2021, men kan evt. tilpasses dit studie. Praktikforløbet er fuldtid, 37 timer og kontortiden er fra kl. 09-17, men ved premierer og lignende kan der forekomme skæve arbejdstider. Meta Film og Meta Film Doc har til huse i Lille Strandstræde 20C, 2. sal, 1254 København K lige ved solrige Nyhavn og Kongens Nytorv metrostation. Vi deler kontor med vores gode venner hos SAM Productions (tv-produktionsselskab - fiktion) og A&M Productions (tv-produktionsselskab - kultur og livstilsprogrammer).

Ansøgning
Send gerne så snart som muligt, og senest 15. maj 2020, en kort motiveret ansøgning inkl. CV til daglig leder Nadika Johansen på nadika@metafilm.dk. Spørgsmål til praktikforløbet mv. kan også stilles til Nadika på mail eller direkte på +45 61 65 64 03. 

Vi glæder os til at høre fra dig.

Mange hilsner

Team Meta Film 

bubblemedia