META FILM SØGER PRAKTIKANTER TIL JANUAR 2022

Interesserer du dig for filmbranchen og drømmer du om at få indblik i de mange facetter af
producerfaget? Så kom i praktik hos Meta Film, hvor du lærer om udvikling og
produktion af kort- og spillefilm til den danske og internationale filmbranche.

Meta Film søger studerende, som allerede har stiftet bekendtskab med producerfaget eller som brændende
ønsker at lære facetter af det ved et praktikforløb med opstart til januar 2022 og et halvt år frem.

Som praktikant hos Meta Film kommer du til at indgå i et tæt samarbejde med vores team af producere, hvor du følger producerens arbejde som producerassistent. Du skal være klar på, og have lyst til, at påtage dig den rolle og det ansvar som følger med, hvor din fornemmeste opgaver er at
sikre fremdrift af de projekter du bliver tilknyttet i udvikling og/eller produktion. I den proces forventer vi, at du kan holde tungen lige i munden og hovedet koldt, selvom det flyver med opgaver og spørgsmål om ørerne på dig. Du skal være indstillet på at tage ansvar for egne opgaver og have styr
på intet mindre end tid, struktur og kulturlivet, og hvad der ellers rører sig på den danske og internationale filmscene generelt.

Da du kommer til at have en stor berøringsflade med projekternes mange aktører, forventer vi også, at du står klar til at hjælpe, hvis f.eks. en forfatter eller instruktør får brug for din hjælp. Vi står omvendt til rådighed med sparring og feedback.

Du bliver husets ansigt udadtil og vi forventer du har en god fornemmelse for, hvad det vil sige at være serviceminded og tage godt imod vores mange gæster hos Meta Film, samt at hjælpe til med den daglige drift i afdelingen og huset.

Praktikant til udviklingsafdelingen
Meta Films udviklingsafdeling (fiktion) søger et skarpt hoved som elsker både reader- og research opgaver med fokus på at dykke ned i alverdens litteratur og manuskripter. Her kommer du bl.a. til at læse bøger, manuskripter og synopser og vurdere indkomne projekter til filmatisering i tæt samarbejde med Meta Films udviklingsproducere. Du kommer også til at redigere og læse korrektur på manuskripter, projektpræsentationer mv. samt researche på alt mellem himmel og jord. Vi forventer derfor, at du er en stærk formidler og flydende i skrift og tale på både dansk og engelsk, og at du er nysgerrig og løsningsorienteret af natur. Har du desuden et godt grafisk øje og mestrer Illustrator, InDesign og Photoshop, så er det kun et plus. Udover ovenstående opgaver kommer du også til at udforme ansøgningsmateriale til filmstøtte hos bl.a. DFI og andre filmfonde, samt manusplaner og produktionsoversigter og evt. koordinere castings og andet præ- produktionsarbejde. Du trives med både store, såvel som små opgaver hvor bilagskontering, rejsebestilling og kalenderkoordinering også er en del af din hverdag. Du kan derfor holde hovedet koldt og tænke selvstændigt og struktureret alt imens du holder gejsten oppe. Du bliver en del af en voksende udviklingsafdeling som tovholder på en række kort– og spillefilm til ind- og udland og i diverse stadier af udviklingsfasen.  Ønsker du at komme i praktik hos Meta Films udviklingsafdeling, så skriv det i din ansøgning.

Praktikant til Meta Films team af producere
Til vores team af producere søger vi en struktureret og selvstændig producerassistent som er klar på at følge producerens arbejde med at producere film. Din vigtigste opgave som producerassistent bliver derfor at være med til at skabe det optimale udgangspunkt for, at dét arbejde kan finde sted og fungere uden problemer. Det kræver at du kan holde hovedet koldt og prioritere dine opgaver hvad enten du sidder på kontoret, koordinerer castings eller står på set. Du er med til at udarbejde ansøgninger til filmstøtte, opdatere budgetter, gennemlæse og rette kontrakter til, koordinere møder, rejser og kalendere for producer, kreative og produktionsfolk, samt assistere producer, forfatteream, lineproducer og produktionsleder i planlægningsfasen af produktionen (præ-produktion). Derudover kommer du evt. til at assistere på produktion, og koordinere mindre post-produktionsopgaver.

Du trives med en bred kontaktflade og elsker at være den faste tovholder, som binder de mange løse ender sammen. Ønsker du at komme i praktik som producerassistent til vores team af producere, så skriv det i din ansøgning.

Det praktiske
For at indgå som praktikant i et praktikforløb hos Meta Film skal du være under uddannelse
(f.eks. universitetsstuderende) og praktikforløbet skal derfor være meritgivende og en godkendt del af dit
uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet og du er derfor SU-berettiget og må herudover hverken
modtage dagpenge, kontanthjælp eller anden overførselsindkomst.

Tid & sted
Praktikforløbet starter i uge 1 i januar 2022 og et halvt år frem, men kan evt. tilpasses dit
studie. Praktikforløbet er fuldtid, 37 timer om ugen og kontortiden er fra 09-17, men
ved premierer og lignende kan der forekomme skæve arbejdstider. Meta Film har til huse i
Lille Strandstræde 20C, 2. sal, 1254 København K lige ved solrige Nyhavn og Kongens Nytorv metrostation.
Vi deler kontor med SAM Productions (tv-serie produktionsselskab) og A&M Productions (tv-
produktionsselskab).

Ansøgning
Send meget gerne en kort, motiveret ansøgning inkl. CV til Nadika Johansen
nadika@metafilm.dk senest 26. november 2021.  Har du spørgsmål til praktikforløbet kan
de også stilles til Nadika.