Afsluttende reading 'Fra romanforfatter til manuskriptforfatter ' 18. - 19. maj 2017

Meta Film afholdte i løbet af efteråret 2016 og foråret 2017 et intenst og krævende kursus for romanforfattere, som ønskede at prøve kræfter med manuskriptformatet via egen idé til en spillefilm.  Kurset var det første af sin slags i Meta Film regi efter idé af CEO og executive producer Meta Louise Foldager Sørensen og producer Jakob Høgel, med filmkonsulent Lars Christian Detlefsen som undervisningsleder.

Kurset bestod af i alt 1o undervisningsgange ved undervisningsleder Lars Christian Detlefsen (tidligere undervisningsleder på manuslinjen på Den Danske Filmskole) samt ved gæsteundervisere bl.a. Kim Fupz Aakeson og Samanou Sahlstrøm. Derudover bestod kurset løbende af 1:1 sessioner ved forfatter og undervisningsleder, som sparring på udvikling af den enkelte spillfilmsidé.

På kurset deltog i alt seks forfattere; Julie Hastrup, Anne-Sophie Lunding-Sørensen, Malene Ravn, Lone Aburas, Kim Juul og Philip Tafdrup.

De i alt seks forfattere 'bestod' kurset med en aflevering af synopsis og 1. akt af manus på deres spillefilmsidé. Den 18. - 19. maj sluttede kurset med en reading for branchefolk hvor forfatternes 1. akt af manus blev læst højt af fire, dygtige skuespiller-elever fra den Danske Scenekunstskole; Anne Sofie Wanstrup, Ingrid-Marie Thorlacius, Sara Fanta Traore, Peter Schlie Hansen.

 

Kurset er støttet af Nordisk Film Fond og Danske Filminstruktører

fra-roman-til-manus/logo_hvid_bjoern.jpgfra-roman-til-manus/filmdir.png

 

In English:

Meta Film has just finished  a new writers course in 2016 - 2017: From novelist to screenwriter.  

The course was supporte by Nordisk Film Fond and Danish Film Directors.

 

 

bubblemedia